Moloz hattı nereden çıktı?

moloz hattı
moloz hattı
Moloz hattı nedir? Moloz hattı diye adlandırılan hizmet nasıl, nereden ve niçin ortaya çıktı? Moloz hattı olarak hizmet veren kurumlar, şirketler hangileri?

Vatandaşın iş yeri ya da ev gibi yapılarda yapmış oldukları tadilat ve dekorasyon gibi değişiklik ve düzenlemelerin ardından ortaya çıkan moloz, tuğla parçaları, beton parçaları, alçı plak, kum, tahta, parke, poşet gibi çöplerin atımı için gerekli olan bir hizmet alanıdır aslında moloz hattı. Belediyelerin bu konuda eksik olması vatandaşı, molozların çöp konteynırlara ya da boş arazilere atmasına sebep olmaktaydı. Bundan dolayı ilk olarak belediyeler tarafından oluşturulmuştur ilk moloz hattı servisleri. Bu hizmet vasıtasıyla belediyeler, dekorasyon ya da konut, iş yeri düzenlemelerinde ortaya çıkan moloz ve diğer atıkları ücretsiz olarak alıp ilgili döküm sahalarına naklini gerçekleştiriyordu.

Daha sonra bu hizmet için gerekli bütçelere sahip olamadıklarını belirten belediyeler küçük ücretler karşılığında vatandaşa alo moloz hattı adı altında hizmet vermeye devam etti. Tabi daha sonra bu sistem gelişerek aylık aboneliğe çevrildi. Ama vatandaştan ziyade daha çok dekorasyon firmalarına fayda sağlayan bir hizmet haline gelince pek tercih edilmedi belediyeler.

Bu açığı keşfeden biz hafriyat firmaları ise daha uygun fiyata daha iyi hizmet sunma vadiyle gerekli duyurularımızı ve çalışmalarımızı yaparak moloz hattı olarak hizmet vermeye başladık. Ki yaptığımız çalışmaların ardından anladık ki bu konuda daha tercih edilebilir hale geldik ve verdiğimiz vaatleri de fazlasıyla yerine getirdik. Çöp, cam, alçıpan alamayız diye firmalara ve belediyelere inat her türlü inşaat atığını alan bizler bu konuda vatandaşın en çok tercih ettiği moloz hattı servisi olduk.
PAYLAŞ: